Krewetki i chorizo leniwa Paella
Krewetki recipe i chorizo leniwy Paellan jest gotowy w około 15 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników europejskiej żywności. Na 2,46 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 705 kalorii. Ten przepis od Serious Eats ma 130 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz groszek, pietruszkę z płaskim liściem, sól koszerną i pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Paella z kurczakiem z krewetek i Chorizo, Szybkie krewetki i Paella Chorizo, oraz Arkusz-Pan Paella z Chorizo, małże, i krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szafran umieścić w małej misce i przykryć 2 łyżki wrzącej wody. Odstawić na strome. W międzyczasie ugotuj ryż zgodnie z instrukcją pakowania. Następnie odcedzić i odstawić.
Podczas gotowania ryżu, podgrzać oliwę z oliwek w szerokiej patelni na średnim ogniu, aż się połyskuje.
Dodać chorizo i gotować, mieszając często, aż uwolni czerwony olej, o 1 minutę.
Dodać szalotkę i gotować, mieszając często, aż pachnące, o 45 sekund.
Dodaj krewetki, i gotować aż prawie całkowicie różowy, o 2 protokół.
Dodać groszek, i gotować, aż krewetki są różowe i nieprzezroczyste i groszek rozmrożone, 1 minuta dłużej.
Push krewetki i chorizo na boku patelni i dodać odsączony ryż w centrum.
Dodać szafran i wodę. Szafran wymieszać z ryżem i gotować, aż patelnia wyschnie. Następnie wymieszaj krewetki i chorizo oraz groszek z rogów patelni. Pietruszkę wymieszać i podawać
Opcjonalny krok: umieść paellę w 8-calowym naczyniu do pieczenia i skropić wierzch 1 łyżeczką oliwy z oliwek.
Umieść pod gorącym brojlerem, aż ryż okaże się lekko chrupiący.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.