Krewetki Gulf z orzeszkami ziemnymi i zielone plastry Chile z brudnym ryżem

Krewetki Gulf z orzeszkami ziemnymi i zielone plastry Chile z brudnym ryżem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Gulf krewetki z orzeszkami ziemnymi i zielone plastry Chile z brudnym ryżem spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 67g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 1183 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 6,93 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 69% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, kolendra, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 85%. Podobne przepisy to Brudny brązowy ryż z krewetkami, Dirty-Rice Collard Green Bundles, oraz Krewetki & Chorizo Dirty "Rice" (Low Carb & Gluten Free ) .

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj krewetki i sear po obu stronach, aż złoty kolor, o 1 minuta na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Usuń krewetki na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4
Dodaj paprykę poblano na patelnię i gotuj, aż będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
6
Dodaj krewetki zasobów, doprowadzić do wrzenia, i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
7
Dodać krewetki z powrotem na patelnię, wymieszać z masłem, sok z limonki, i kolendry, i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Łyżka brudnego ryżu na talerzu i posypać orzeszkami ziemnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
W dużym rondlu na dużym ogniu, rozgrzać olej, aż prawie do palenia i saute muszle krewetek i ogony, cebula, marchew i seler przez 5 minut, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
9
Dodaj wodę, wino, pomidor i liść laurowy. Zmniejszyć ogień do średniego, częściowo przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 40 minut. Przecedzić przez gazę lub drobny sitko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki1( bakłażany)Dojrzałe średnie pomidory, posiekane lub 1/2 szklanki pomidorów śliwkowych w puszkachDojrzałe średnie pomidory, posiekane lub 1/2 szklanki pomidorów śliwkowych w puszkach1małemarchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana1łodygaseler drobno pokrojonyseler drobno pokrojony11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejłodyga selera grubo posiekanałodyga selera grubo posiekana454papryka habanerowątróbki z kurczakawątróbki z kurczaka1Średnia żółta cebula, posiekanadomowej roboty kurczak lub konserwa niskosodowadomowej roboty kurczak lub konserwa niskosodowa591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana kolendraposiekana kolendra591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża pietruszka z płaskim liściemposiekana świeża pietruszka z płaskim liściem1porcja startego parmezanudrobno posiekany świeży tymianekdrobno posiekany świeży tymianek2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany2Spód: okruszki z herbatników grahamświeży sok z limonkiświeży sok z limonki4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż długoziarnistyryż długoziarnisty2Spód: okruszki z herbatników grahamczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podaniaczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podania2Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1łyżka czerwony ocet winnycebula grubo posiekanacebula grubo posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane orzeszki ziemneposiekane orzeszki ziemne1pieprz poblano, ćwiartowany i cienko pokrojonypieprz poblano, ćwiartowany i cienko pokrojony1papryka czerwona drobno pokrojona w kostkępapryka czerwona drobno pokrojona w kostkę1łyżka czerwony ocet winnyczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkęczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkę4trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony czarny pieprz, do smakuSól i świeżo zmielony czarny pieprz, do smaku4trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz1serrano chile, drobno pokrojone w kostkęserrano chile, drobno pokrojone w kostkę7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemuszle i ogony z surowych krewetekmuszle i ogony z surowych krewetek241 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejKrewetki Zatoki Perskiej, muszla usunięta i deveinedKrewetki Zatoki Perskiej, muszla usunięta i deveined2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolone na zimnomasło niesolone na zimno1Średnia żółta cebula, posiekana1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)1papryka żółta, drobno pokrojona w kostkępapryka żółta, drobno pokrojona w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia83
Magazyn