Krewetki Garlicky z sherry
Garlicky krewetki z sherry trwa około 10 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 135 kalorii, 14g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 64 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga pietruszki, ząbków czosnku, krewetek i sherry. Sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Ugotuj książkę: Garlicki małże gotowane na parze z kukurydzą i Sherry, Fasolka Szparagowa Z Garlicky Sherry Octu Sos Przepis, oraz Karczochy marynowane z krewetkami i Sherry Fino (Alcachofas Salteadas con Langostinos y Fino).
Instrukcje
Rozgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj plasterki czosnku i gotuj przez kilka sekund. Następnie wymieszać krewetki i gotować przez kilka minut, aż zaczną się różowy.
Wylać sherry i gotować jeszcze przez kilka minut, aż krewetki się ugotują.
Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.