Krewetki Fra Diavolo
Krewetki Fra Diavolo jest bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne. Jedna porcja zawiera 289 kalorii, 25g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Za $3.75 za porcję, ten przepis okładki 16% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 4446 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pomidorów w puszkach, liści pietruszki, liści bazylii i krewetek. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 33 minuty. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest super. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Homar Fra Diavolo / Aragosta Fra Diavolo, Krewetki Fra Diavolo, oraz Krewetki Fra Diavolo.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wrzuć krewetki do średniej miski z 1 łyżeczką soli i płatkami czerwonej papryki.
Rozgrzej 3 łyżki oleju na ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj krewetki i smaż przez około minutę, wymieszaj i kontynuuj gotowanie, aż się ugotujesz, około 1 do 2 minut.
Przełóż krewetki na duży talerz; odstawić.
Dodaj cebulę na tę samą patelnię, dodając 1 do 2 łyżeczek oliwy z oliwek na patelnię, jeśli to konieczne, i smaż do zeszklenia, około 5 minut.
Dodaj pomidory z sokami, winem, czosnkiem i oregano. Dusić, aż sos lekko zgęstnieje, około 10 minut. Włóż krewetki i wszelkie nagromadzone soki do mieszanki pomidorów; wrzucić do pokrycia i gotować przez około minutę, aby smaki się połączyły. Dodaj pietruszkę i bazylię. Dopraw większą ilością soli do smaku i podawaj.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Winiarnia Peju Napa Valley Sauvignon Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Peju Winery Napa Valley Sauvignon Blanc]()
Peju Winery Napa Valley Sauvignon Blanc
Ten Sauvignon Blanc wyskakuje ze szklanki—ananas, marakuja, grejpfrut i liczi są bardzo widoczne na nosie. Podniebienie oferuje bardziej bujne owoce i jasną kwasowość z nutami kremowej cytrynowej tarty, guawy i moreli ze świeżym, czystym wykończeniem.