Krewetki cytrynowe z białą fasolą i kuskusem
Cytrynowe krewetki z białą fasolą i kuskusem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 552 kalorie, 41g białka, oraz 6G tłuszczu. Na 3,53 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sok z cytryny, pieprz, pietruszka z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Krewetki cytrynowe z białą fasolą i czosnkiem, Sałatka Z Krewetek Cytrynowych Z Kuskusem, oraz Biała fasola i krewetki.
Instrukcje
Doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia na patelni.
Dodać kuskus i 1/4 łyżeczki soli.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 5 minut. Puch z widelcem.
Rozgrzać 2 łyżeczki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i szalotki; gotować 30 sekund.
Dodaj krewetki, i gotować, mieszając, 3 minuty lub dopóki nie zaczną się różowy.
Wymieszaj fasolę, natkę pietruszki, sok z cytryny, pozostałe masło, pozostałą 1 łyżeczkę soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotować 23 minut lub aż do ogrzania.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.