Jedna porcja zawiera 473 kalorie, 5G białka, oraz 39g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 2,07 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, czosnek, groszek cukrowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Delmonico Chicken Clemenceau, Sukkotasz kreolski z ' Treme, oraz Płatki owsiane i świeże jagody z kremem Chantilly z ' Treme dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem. Obierz krewetki i rozwal krewetki, upewniając się, że główki są przymocowane. Ułóż obrane krewetki w jednej warstwie na przygotowanej blasze do pieczenia, przykryj folią i przechowuj w lodówce, aż będą gotowe do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8 Do 10 Drewnianych Patyczków
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2
Rozgrzej piekarnik do 177°. zetrzyj ziemniaki (ale nie obieraj), osusz i umieść je w dużej misce do mieszania.
Skropić oliwą i doprawić solą i pieprzem. Wrzucić delikatnie, aby dobrze wymieszać i równomiernie pokryć olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Rozłóż je w jednej warstwie na dużej, obramowanej blasze do pieczenia. Rozsypać gałązki tymianku i rozgnieciony czosnek na wierzchu. Pieczeń do miękkości, 25 do 30 minut. (Ziemniaki mogą być wykonane do 1 dnia wcześniej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Do 10 Drewnianych Patyczków
6
Doprowadzić średni rondel osolonej wody do wrzenia. Podczas podgrzewania wody przygotuj kąpiel lodową, napełniając dużą miskę lodem do połowy, a następnie dodając wystarczającą ilość wody, aby pokryć lód.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
7
Dodać groszek do wrzącej wody i blanszować tylko do miękkości, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
8
Odcedzić groszek i natychmiast zanurzyć je w łaźni lodowej, aby zatrzymać gotowanie i zachować ich kolor. Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć je z łaźni lodowej i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
9
Za pomocą mikropłytki lub najmniejszych otworów na tarce pudełkowej drobno zetrzeć skórkę z cytryny. Odstaw na bok skórkę. Za pomocą ostrego noża do parkowania usuń skórki cytryn i wyrzuć. Nad małą miseczką, najwyższy cytryny przez delikatne cięcie między każdym segmentem, aby usunąć miąższ, pozwalając segmenty wpaść do miski podczas pracy. Wycisnąć skórki i miąższ na cytrynę, aby wydobyć pozostały sok, i wyrzucić Skórki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne Nonpareile
Ciepła, Mocna Parzona Kawa
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tarka Do Pudełek
Microplane
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
10
Doprowadzić 1/4 szklanki wody do wrzenia w małym rondlu ustawionym na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i ubijaj zimne masło, 1 łyżkę na raz, aż całe masło się stopi i utworzy się w pełni emulgowany SOS. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
11
Zdjąć z ognia i przykryć, aby utrzymać ciepło.
12
Jeśli ziemniaki zostały ugotowane z wyprzedzeniem, podgrzej je w piekarniku o temperaturze 177°.
Ugotowany groszek cukrowy umieścić w średnim rondelku z 2 łyżkami wody i podgrzać na średnim ogniu do nagrzania. Doprawić solą i pieprzem. Łyżka 2 łyżki sosu maślanego na grochu i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Szynka Prosciutto, Szynka Iberyjska Lub Inna Wysokiej Jakości Szynka Pokrojona W Kostkę
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
14
Zdjąć z ognia i przykryć, aby utrzymać ciepło.
15
Wyjmij tacę z krewetkami z lodówki. Podzielić olej rzepakowy pomiędzy 2 duże Patelnie zapobiegające przywieraniu i podgrzać na średnim ogniu. (Alternatywnie można gotować krewetki w 1 patelni, ale w 2 partiach; ważne jest, aby uniknąć przeludnienia patelni.) Doprawić krewetki po obu stronach solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
16
Dodaj krewetki do gorących patelni i przesmażyć, aż krewetki zaczynają się zmieniać nieprzezroczyste, 1 do 1 1/2 minuty. Włącz krewetki i kontynuować gotowanie tylko do gotowane przez, 1 do 1 1/2 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
17
Ułóż ziemniaki i łyżkę groszku cukrowego na środku każdego z sześciu dużych talerzy, wraz z 3 lub 4 krewetkami. Wymieszać segmenty cytryny, skórka, i sok do sosu maślanego i łyżka sos nad i wokół krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szynka Prosciutto, Szynka Iberyjska Lub Inna Wysokiej Jakości Szynka Pokrojona W Kostkę
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji