Krewetki Cajun
Przepis na krewetki Cajun jest gotowy w około 10 minut i jest zdecydowanie doskonałą opcją bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i pierwotną dla miłośników jedzenia Cajun. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 23 g białka i 4 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,42 USD za porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka pieprzu cayenne, tymianku, oliwy z oliwek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobrą ocenę łyżką wynoszącą 45%. Wypróbuj krewetki Cajun, krewetki Cajun i krewetki Cajun, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą podsmaż na oleju paprykę, tymianek, sól, gałkę muszkatołową, czosnek w proszku i cayenne przez 30 sekund, ciągle mieszając.
Dodaj krewetki; smaż przez 2-3 minuty lub do momentu, aż krewetki zmienią kolor na różowy, od czasu do czasu mieszając.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Krewetki doskonale komponują się z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te rześkie białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to grillowanymi, smażonymi, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Medici Ermete Concerto Lambrusco Reggiano. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 23 dolarów za butelkę.
![Medici Ermete Koncert Lambrusco Reggiano]()
Medici Ermete Koncert Lambrusco Reggiano
Intensywnie rubinowa czerwień z przyjemnymi aromatami, które są trwałe i owocowe. Wytrawne, ale jednocześnie owocowe. Na podniebieniu miękkie i świeże.