Krewetki a la Plancha z konfiturą czosnkowo-cytrynową
Krewetki a la Plancha z czosnkiem i cytryną Confit to bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 887 kalorii, 15g białka, oraz 45g tłuszczu na porcję. Za $4.3 za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cytryn, tymianku, cukru i krewetek. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 49 godzin i 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 32%. Ten wynik jest raczej zły. Krewetki Z Cytryną, Chili, Czosnkiem I Fetą, Krewetki czosnkowe na Risotto z ziołami cytrynowymi, oraz Czosnek parmezan krewetki z grillowanymi plasterkami cytryny są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Na japońskiej mandolinie pokrój czosnek tak drobno, jak to możliwe; powinien być półprzezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mandolina
2
Podgrzej 2 szklanki oleju roślinnego w dużym, ciężkim holenderskim piekarniku do 250 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
3
Dodaj pokrojony czosnek i gotuj na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4
Wyjmij łyżką cedzakową i osusz na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
5
Krewetki obrać i obrać, pozostawiając nienaruszone kawałki głowy i ogona.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
6
Podgrzej 2 łyżki oleju roślinnego na dużej patelni do smażenia na dużym ogniu, aż olej prawie zacznie dymić. Dopraw 6 krewetek solą i pieprzem i dodaj do gorącego oleju. Gotuj 1 minutę z każdej strony, a następnie przenieś na ręcznik papierowy, aby odsączyć. Powtarzaj, aż wszystkie krewetki się ugotują, dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
7
Ułóż krewetki na talerzu i skrop konfiturą cytrynową, używając trochę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
Posyp chipsami czosnkowymi i posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sos Z Indyka, Podgrzewany
9
Przygotuj Konfiturę cytrynową z kilkudniowym wyprzedzeniem. Pokrój cytryny wzdłuż i umieść w garnku ze stali nierdzewnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Dodaj wszystkie pozostałe składniki, z wyjątkiem oliwy z oliwek, zalej zimną wodą i zagotuj na średnim ogniu. Zmniejsz ogień, aby powoli gotować na wolnym ogniu; zbyt dużo ciepła spowoduje rozpad cytryny. Dusić przez 15 minut, a następnie wlać do zdezynfekowanych słoików z masonem. Uszczelnij i ostudź w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do Konserw
11
Gotowy do użycia zeskrob rdzeń cytryn nożem i pokrój skórkę na małe kostki. Zanurz w oliwie z oliwek na kilka godzin przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Krewetki naprawdę dobrze komponują się z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Można spróbować Miguel Torres Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Miguel Torres Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva
Jasnożółty z aromatami przypominającymi dojrzałe owoce tropikalne z akcentami cytrusów. Jedwabiste podniebienie o dobrej kwasowej strukturze i długim posmaku. Połącz z pieczoną lub grillowaną rybą lub daniami rybnymi z delikatnymi sosami.