Krewetka Tikka ze świeżym Chutney Mango

Krewetki Tikka ze świeżym Chutney Mango może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 277 kalorii, 32G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na $3.79 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz gałkę muszkatołową, 3 ogórek, mielony garam masala i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chutney Ze Świeżego Mango, Tandoori Nóżka Jagnięca ze świeżym Chutney Mango, oraz Sałatka Z Krewetek, Grochu I Ryżu Z Winegretem Chutney Z Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
Purée wszystkie składniki do marynowania krewetek, z wyjątkiem krewetek, z 1/2 łyżeczki soli w blenderze, aż będzie gładka.
Wlać do zamykanego worka, następnie dodać krewetki i marynować w chłodnej temperaturze pokojowej, obracając worek od czasu do czasu, 30 minut. Dodać chutney podczas marynaty krewetek: grzać kminek w suchej małej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące, o 1 minuta.
Pozostałe składniki chutney wymieszać z 1/4 łyżeczki soli, następnie posypać prażonym kminkiem.
Przygotować grill do bezpośredniego gotowania na gorącym węglu drzewnym (średnio-wysokie ciepło dla gazu);
Nawlecz 4 krewetki na każdy szaszłyk, pozostawiając małe przestrzenie między nimi. Połóż na tacy.
Olej grill rack, następnie szaszłyki grillowe, pokryte tylko w przypadku korzystania z grilla gazowego, obracając raz, aż po prostu gotowane przez, 4 do 6 minut w sumie.
* Krewetki można gotować na gorącej dobrze naoliwionej dużej (2-palnikowej) patelni grillowej, obracając się raz, w sumie około 8 minut.* Marynata może być wykonana 1 dzień wcześniej i schłodzona.* Chutney można zrobić 6 godzin wcześniej i schłodzić.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.