Krewetka Quesadilla
Nigdy nie można mieć zbyt wiele meksykańskich przepisów, więc dać krewetki Quesadillan spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 44g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 709 kalorii. Ten przepis służy 1. Na $3.97 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz średnio-małe krewetki, tortille z mąki, awokado i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. 555 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Krewetki i chorizo Quesadilla, Krewetki Krewetki Quesadilla, oraz Krewetki & Jalapeno Quesadilla są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Marynować krewetki: wrzucić krewetki w małej misce z 1/4 łyżeczka chipotle proszku lub chile proszku, szczypta soli, szczypta pieprzu, i łyżka limonki lub soku z cytryny.
Odstawić na 10 minut. Następnie odcedzić sok.
Podgrzać kilka łyżeczek oliwy z oliwek w stosunkowo kij-free patelni(Patelnia żeliwna działa dobrze do tego) na średnim ogniu.
Dodaj krewetki i gotować przez pół minuty z każdej strony, i usunąć do miski.
Krewetki nie powinny być całkowicie gotowane przez; będą nadal gotować w następnym kroku.
Podgrzej tortille: wytrzyj patelnię ręcznikami papierowymi.
Dodać niewielką ilość oliwy z oliwek (około 1/2 łyżeczki, można też użyć masła) i podgrzać patelnię na średniej wysokości.
Umieść jedną mąkę tortilla na patelni. Odwróć tortillę kilka razy, 10 sekund między rzutami. Kieszenie powietrzne powinny zacząć tworzyć się w tortilli.
Usuń tortillę i powtórz z drugą tortillą. Pozostaw drugą tortillę na patelni i zmniejsz ogień do średniego.
Tortillę posypać startym serem. Rozprowadzać krewetki na szczycie sera.
Dodaj posiekaną cebulę i kolendrę.
Umieść drugą tortillę na wierzchu.
Odwróć quesadillę, gdy dolna tortilla jest ładnie upieczona i ser zaczął się topić.
Usuń quesadillę z patelni, gdy teraz dolna tortilla wystarczająco się upiecze.
Możesz również użyć tylko jednej tortilli zamiast dwóch i złożyć tortillę na siebie jak omlet.
Quesadillę pokroić w trójkąty:
Pokroić jak ciasto na sześć kawałków (koło pizzy działa dobrze do tego).
Podawać z plastrami awokado i kwaśną śmietaną.
Dekoruj posiekaną świeżą kolendrą. Wyciśnij trochę soku z limonki na wszystko.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Quesadilla świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i musującym rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Cuvaison Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."