Krew pomarańcza, mozzarella i rukola sałatka
Jeśli masz o 20 minut do wydania w kuchni, Blood orange, mozzarella & rocket salad może być niesamowite bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 159 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 73 grosze za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Ten przepis z BBC Good Food wymaga, kulki g mozzarella, maku i oliwy z oliwek. 16 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 37%. Krew pomarańcza Sałatka + imbir i Cayenne krew pomarańcza Vinaigrette, Sałatka z rukoli i mozzarelli Farfalle, oraz Sałatka z rukolą z brzoskwiniami i mozzarellą z balsamicznymi i domowymi grzankami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Drobno skórkę 1 pomarańczy i wymieszać ze składnikami dressingu i odrobiną przypraw.
Pokrój skórkę z góry i dołu każdej pomarańczy, a następnie usiądź płasko na desce. Za pomocą małego noża odetnij skórkę i rdzeń z każdej pomarańczy, wykonując ruchy w dół. Cienko pokroić pomarańcze i rozłożyć na półmisku z mozzarellą, rukolą i cebulą.
Skrop sos na sałatkę i jeść z chrupiącym chlebem, jeśli chcesz.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Sałatka sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jedno wino, którego możesz spróbować to Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay]()
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau