Kret orzechowy to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 462 kalorie. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz laskę cynamonu, cebula, orzechy laskowe i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Działa dobrze jako przystawka przyjazna dla budżetu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%. Spróbuj Kret Orzechowy, Pierś indyka zawinięta w boczek z kretem orzechowym, oraz Zielony Kret w stylu Zacatecas z kurczakiem (Pollo en Mole Verde Zacatecano) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w dużej głębokiej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj czosnek na patelni; sauté 2 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść czosnek do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Patelnia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj orzechy laskowe na patelni; smażyć na złoty kolor, o 3 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść do miski z czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Laskowe
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Patelnia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodać plantany i podsmażyć na złoty kolor, około 3 minut. Używając łyżki szczelinowej, przenieś do tej samej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Babka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodaj jabłka; smażyć, aż zacznie mięknąć, o 5 protokół. Używając łyżki szczelinowej, przenieś do tej samej miski. Smażyć cebulę, aż złoty, o 3 protokół; przenieść do tej samej miski (nie olej pozostanie na patelni). Praca w partiach, sauté kilka chiles na raz w tym samym suchej patelni, 10 sekund na stronę; przenieść do tej samej miski. Sauté śliwki 2 minuty; przenieść do tej samej miski.
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodaj wszystkie przyprawy do patelni i wymieszać 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Przenieść do tej samej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Korzystanie szczypce, włączyć tortille nad płomieniem gazowym lub w suchej patelni na średnim ogniu, aż czarne plamy pojawiają się po obu stronach, o 1 minutę. Tortille pokruszyć w tej samej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Szczypce
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Dodaj 9 filiżanek bulionu do miski; naciśnij na wszystkie składniki, aby zanurzyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Niech namoczyć 20 minut.
11
Pracując partiami, zawartość puree z miski w blenderze, dodając więcej bulionu o 1/4 garści w razie potrzeby, aż będzie prawie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Przenieść do ciężkiego dużego garnka i doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego; gotuj kret 1 godzinę 45 minut, często mieszając i dodając więcej bulionu o 1/4 garści w razie potrzeby, aby zapobiec przypaleniu. (Kret będzie bardzo gruby i zmierzy około 8 filiżanek.) Wymieszać z octem. Doprawić Kreta obficie solą. (Można dokonać 4 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Bulion
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
13
* Dostępne w sklepach z żywnością specjalistyczną i na rynkach łacińskich.