Kreolska czerwona fasola i ryż
Kreolska czerwona fasola i ryż to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 19g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.46 za porcję. 125 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka selera, kreolski przyprawy, kiełbasa, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest dobre. Spróbuj Garnek Crock czerwona fasola i ryż, Smaczny kreolski ryż i fasola, oraz Zielona Fasola Kreolska dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pick over fasola, umieścić w dużej misce, i wlać wystarczającą ilość wody, aby pokryć o kilka cali. Fasolę moczyć przez noc.
Fasolę odcedzić, przenieść do dużego garnka do zupy i przykryć 3 litrami świeżej wody.
Wymieszaj zieloną paprykę, cebulę, seler, sól, czarny pieprz, przyprawę kreolską i czosnek.
Przykryć garnek, umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż ziarna będą miękkie, o 4 godziny.
Wymieszać wędzoną kiełbasę z fasolą; gotować dodatkowe 45 minut, od czasu do czasu mieszając.
Około 30 minut przed podaniem, umieścić 2 szklanki wody i margaryny w rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Wymieszaj ryż, wróć do wrzenia i zmniejsz ogień do średnio-niskiego poziomu. Przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki i ciecz została wchłonięta, 20 do 25 minut.
Wyjąć z ognia i odstawić na 5 minut.
Podawać czerwoną fasolę na gotowanym ryżu.