Kremy Pieczone
Pieczone kremy mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 150 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 55 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz wanilię, mieloną gałkę muszkatołową, waniliową soję i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pieczone Kremy Kokosowe, Krem Pieczony Z Pieczarkami, oraz Karmelizowany Krem Pieczony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. w średniej misce, wymieszać jajka, cukier, wanilia i sól. Stopniowo mieszaj w ciepłej mleku sojowym.
Na patelni 13x9 cali, miejsce 6 (6-oz) kubków budyniu.
Wlać mieszaninę mleka sojowego równomiernie do filiżanek; posypać gałką muszkatołową. Ostrożnie umieścić patelnię z filiżankami w piekarniku.
Wlać wystarczająco dużo bardzo gorącej wody do patelni, uważając, aby nie rozpryskiwać wody do kubków, dopóki woda nie znajdzie się w odległości 1/2 cala od wierzchołków kubków.
Piec 50 do 60 minut lub aż nóż włożony w połowie drogi między środkiem a krawędzią wychodzi prawie czysty (niewielka ilość kremu będzie przylegać do noża). Używając szczypiec lub chwytając szczyty ramekinów z uchwytem na garnek, ostrożnie przenieś kubki do regału chłodzącego. Fajne 30 minut.
Przykryć szczelnie folią; przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 4 godziny, ale nie dłużej niż 2 dni. Aby służyć, odkryć kubki; delikatnie osuszyć wszelkie kondensacji na kremie ręcznikiem papierowym.
Posypać dodatkową gałką muszkatołową.