Kremy kokosowe z gotowanym rabarbarem
Kremy kokosowe z gotowanym rabarbarem to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.43 za porcję. Jedna porcja zawiera 322 kalorie, 4G białka, oraz 24g tłuszczu. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 93 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz rabarbar, mleko kokosowe, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kremy Rabarbarowo-Migdałowe, Kremy z rabarbarem i różą z krystalizowanymi płatkami, oraz Kremy Czekoladowe Kokosowe.
Instrukcje
Włożyć żelatynę do miski i zalać zimną wodą. Pozostawić do namoczenia na 5 minut, aż zmiękną.
Na patelni rozgrzać mleko kokosowe z 2 łyżkami cukru. Doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, a następnie usunąć z ognia. Wyjąć żelatynę z wody i wymieszać z mlekiem kokosowym. Mieszaj, aż żelatyna się rozpuści, a następnie wlej do czterech małych szklanych naczyń lub misek deserowych (jeśli używasz szkła, najpierw pozostaw mleko do ostygnięcia). Gdy kremy ostygną, przełożyć do lodówki i pozostawić do Ustawienia.
Wanilii podzielić na środek i umieścić na patelni z 2 łyżki wody i pozostałe 4 łyżki cukru. Doprowadzić powoli do wrzenia, aby rozpuścić cukier, następnie dodać rabarbar i gotować delikatnie, aż zmięknie, ale nie papka, o 3-4 min. Pozostawić do ostygnięcia. Łyżka rabarbar na kremy Kokosowe służyć.