Kremowy szpinak z parmezanem
Kremowy szpinak z parmezanem może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis służy 9 osobom. Za 1,14 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 66 kalorii, 4 g białka i 3 g tłuszczu. Mieszanka parmezanu, soli, mleka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 70%. Wypróbuj przepis na szpinak w kremie z parmezanem, szpinak w kremie z parmezanem i parmezan z bakłażana w kremie ze szpinakiem, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W czterech partiach umieść szpinak w koszyku do gotowania na parze; umieścić w dużym rondlu napełnionym wodą o pojemności 1 cala. Doprowadzić do wrzenia; przykryć i gotować na parze przez 3-4 minuty lub do momentu, aż zwiędną.
Przełożyć do dużego naczynia; trzymaj się ciepło.
Na dużej patelni podsmaż cebulę na maśle, aż będzie miękka. Mieszaj mąkę, sól i pieprz, aż się połączą. Stopniowo dodawaj mleko i śmietanę. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje. Wymieszaj ser.
Odcedź szpinak; dodać sos i wymieszać.