Kremowy Sos Pieczarkowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na sos, więc dać kremowy sos grzybowy spróbować. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 70 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Jeśli masz pod ręką pieprz, grzyby cremini, śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest przyniesiony przez Chow. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 10%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Kremowy Sos Pieczarkowy, Kremowy Sos Pieczarkowy Z Kurczaka, oraz Kremowy sos wątrobowo-grzybowy.
Instrukcje
Masło rozgrzać na dużej patelni na średnim ogniu, aż się spieni.
Dodać grzyby i szalotki i doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając rzadko, aż grzyby są lekko rumiane i miękkie, około 5 minut.Zmniejszyć ogień do średniej, posypać mąką i wymieszać, aby pokryć grzyby. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mąka jest lekko tosty, o 3 protokół.
Dodać wino i wymieszać drewnianą łyżką, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna patelni. Gotować, aż wino jest całkowicie zmniejszona, o 30 sekund.Powoli wlać bulion lub bulion i ubijać, aż będzie gładki. Doprowadzić do wrzenia i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje i pokrywa tył łyżki, o 2 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać ze śmietaną. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.