Kremowy Sos Krewetkowy
Kremowy sos krewetkowy wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 9 porcji z 181 kalorii, 11g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sherry, szalotkę, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 19%. Podobne przepisy to Spaghetti z krewetkami w kremowym sosie pomidorowym, Steki Z Tuńczyka W Kremowym Sosie Krewetkowym, oraz Krewetki i makaron z kremowym sosem Pesto.
Instrukcje
Krewetki obrać, rezerwując muszle; devein, w razie potrzeby.
Rozpuścić 1 łyżkę masła w rondlu 3 1/2-quart na średnim ogniu.
Dodaj krewetki, i gotować 5 minut lub tylko do krewetki skręcić różowy. Pokroić krewetki i odstawić na bok.
Dodaj muszle krewetek, szalotka, i rosół z kurczaka do rondla; doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 30 minut.
Wlać mieszaninę bulionu przez sitko z siatki drucianej do miski, odrzucając muszle i szalotkę.
Roztopić Pozostałe 1 1/2 łyżki masła w rondlu na średnim ogniu.
Ubić w mące. Gotować, ubijając stale, 1 minuta. Stopniowo ubijać mieszankę bulionu. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę lub aż lekko zgęstnieje.
Dodać śmietanę; zmniejszyć ogień do niskiego poziomu.
Dodać posiekane krewetki i sherry; mieszać aż do całkowitego ogrzania.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino można spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio