Kremowy ryż ze szparagami

Kremowy ryż ze szparagami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 430 kalorii, 19g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, wodę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można śledzić to danie główne z Ciasto cytrynowo-migdałowe z nadzieniem z twarogu cytrynowego jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kremowe szparagi i ryż z piekarnikiem cytrynowym, Ryż inspirowany: parmezan Squash Rice Risotto ze szparagami i zielonym groszkiem (bezglutenowy), oraz Kremowa Zupa Szparagowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 3 szklanki wody i 1/4 łyżeczki soli do wrzenia w dużym rondlu.
Dodać szparagi; gotować 5 minut lub aż chrupiące-miękkie.
Szparagi wyjąć łyżką szczelinową, spłukać pod zimną wodą i odstawić na bok.
Dodać ryż i masło do gotowania cieczy; przykryć i gotować na wolnym ogniu 15 do 20 minut lub aż gotowe. Odstawić.
Połącz 1/4 łyżeczki soli i jaj w małej misce, mieszając trzepaczką do dobrze wymieszanej.
Dodać 3/4 szklanki sera, 3 łyżki szczypiorku, bazylii, skórki cytryny i pieprzu; dobrze wymieszać. Miksturę jajek wymieszać z gorącym ryżem. Wymieszać szparagi; gotować mieszankę ryżu na małym ogniu przez 1 minutę lub aż mieszanina zostanie dokładnie podgrzana. Na wierzchu po 1 łyżce sera i szczypiorku.