Kremowy pieczony plamiak i tatties
Kremowy pieczony haddock & tatties może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje 4,92 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 57g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 673 kalorie. Przepis ten zachwycił 57 osób. Udaj się do sklepu i odbierz plamiaka, podwójną śmietanę, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Kremowe Pesto Plamiak, Plamiak Pieczony, oraz Plamiak Pieczony.
Instrukcje
Najpierw zmontuj naczynie. Rozsypać plamiak, por i pietruszkę na dnie płytkiego naczynia do mikrofalówki i wymieszać palcami lub łyżką.
Skropić ponad połowę śmietany i 5 łyżek wody.
Kłaść plastry ziemniaków na rybie i porach, a pozostałą śmietanę skropić. Ziemniaki przyprawiamy odrobiną soli i dużą ilością czarnego pieprzu.
Postaw grilla na górze. Przykryj naczynie folią spożywczą i przekłuj ją kilka razy. Mikrofalówka ciasto na najwyższym ustawieniu przez 8-10 minut, aż wszystko bulgotać i ziemniaki są miękkie, gdy szturchnął nożem. Ubić folię spożywczą i umieścić naczynie pod grillem, aż ziemniaki będą złote. Pozostawić na chwilę do odpoczynku, a następnie podawać prosto z naczynia.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Haddock bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.