Kremowy Pasternak Z Zupą Imbirową

Kremowy Pasternak Z Zupą Imbirową
Kremowy pasternak z zupą imbirową to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 422 kalorie. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Jeśli masz ziele angielskie, ząbki czosnku, pół na pół i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 60%. Spróbuj Kremowa Zupa Imbirowo-Pasternakowa, Zupa Ze Świeżego Imbiru I Pasternaku, oraz Zupa Pasternakowa Z Marchwi Imbirowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na średnim ogniu w dużej, głębokiej patelni saute, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodaj pasternak, następnie cebulę; saute, mieszając bardzo mało na początku, a następnie częściej, aż warzywa zaczną się złotobrązowe, 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Zmniejszyć ogień do niskiej i dodać masło, cukier i czosnek; kontynuować gotowanie, aż wszystkie warzywa będą bogate plamisty kolor karmelu, o 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
4
Dodaj imbir, kardamon, ziele angielskie i pieprz cayenne; nadal saute aż pachnące, 30 sekund do 1 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
5
Dodać bulion; doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, częściowo pokryte, aż pasternak będą miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
6
Używając blendera zanurzeniowego lub tradycyjnego blendera, puree, aż będzie bardzo gładkie, od 30 sekund do 1 minuty. (Jeśli używasz tradycyjnego blendera, odpowietrz go, usuwając wyskakujący środek pokrywy lub podnosząc jedną krawędź pokrywy. Przykryć pojemnik blendera ręcznikiem kuchennym. Aby "wyczyścić" pojemnik, wlej trochę pół na pół, krótko zmiksuj, a następnie dodaj do zupy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Wróć do patelni( lub garnka do zupy); dodaj tyle pół na pół, aby mieszanina była podobna do zupy, ale wystarczająco gruba, aby unosić dekorację. Doprawić do smaku, w razie potrzeby dodać sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Rozgrzać, kadzi do misek, udekorować i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn