Kremowy mus cytrusowy
Kremowy mus cytrusowy wymaga około 15 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 217 kalorii , 4 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 87 centów za porcję. Mieszanka dodatkowej skórki z limonki, ekstraktu pomarańczowego, bitej polewy i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Niewiele osób tak naprawdę lubiło ten deser. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 15% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy obejmują mus cytrusowy , parfaits z musu cytrusowo-karmelowego i ciasto z musem jagodowo-cytrusowym .
Instrukcje
Zanurz brzegi sześciu pojedynczych talerzy deserowych w soku z limonki, a następnie w cukrze; odłożyć na bok. W misce rozpuścić żelatynę we wrzącej wodzie. Zamieszaj zimną wodą. Przechowywać w lodówce aż lekko zgęstnieje, około 30 minut. W międzyczasie wymieszaj ubitą polewę, mleko, skórkę z limonki i ekstrakt pomarańczowy. Zalać żelatyną. Nakładać łyżką do naczyń deserowych. Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę lub do momentu stwardnienia. Tuż przed podaniem udekoruj wiśniami i skórką limonki według uznania.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Jeśli chodzi o Mousse, to kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to moje ulubione wina. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "