Kremowy linguine z szynką, cytryną i bazylią
Kremowy linguine z szynką, cytryną i bazylią może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 363 kalorie, 12g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 369 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, crème fraîche, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest solidne. Podobne przepisy to Lemon linguine z szynką, Krewetki Linguine Z Sosem Cytrynowo-Bazyliowym, oraz Crab Linguine z bazylią, cytryną i Chile.
Instrukcje
Ugotuj linguine. Tymczasem szynkę rozetrzyj na małe kawałki i smaż na oliwie, aż się zrumieni i będzie chrupiąca.
Odcedzić makaron, zastrzegając trochę wody do gotowania, a następnie powrócić do patelni. Napij się gotowanej szynki.
Wymieszać sok z cytryny, żółtka i crme frache, następnie dodać do patelni wraz z bazylią i parmezanem.
Wymieszać z szczypcami, dodając trochę wody do gotowania, w razie potrzeby, aby kremowy sos, który pokrywa makaron.
Podawać z dodatkowym parmezanem startym na wierzchu, jeśli chcesz.