Kremowy kurczak i zielenina z pieczonym Poblano i karmelizowaną cebulą
Kremowy kurczak i zielenina z pieczonym Poblano i karmelizowaną cebulą to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.36 za porcję. Jedna porcja zawiera 502 kalorie, 26g białka, oraz 24g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 377 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś połówki piersi kurczaka, tortille kukurydziane, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kremowy Karmelizowany Dip Z Cebulą I Pieczonym Czosnkiem, Burger Z Kurczaka Z Pieczonym Poblano I Cebulą, oraz Karmelizowana cebula+zielenina Tartine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Char poblanos nad otwartym płomieniem na płycie kuchennej lub 4 cale pod brojlerem, przerzucanie od czasu do czasu, aż poczerniały na całym (około pięciu minut dla palnika, 10 minut dla brojlerów).
Przełożyć do torby i pozostawić na parze, aż ostygnie. Odklej poczerniałą skórę, a następnie usuń łodygi i nasiona.
Pokroić poblanos na 1/4 cala grubości plastry.
Piersi kurczaka doprawić solą po obu stronach.
Wlać olej do dużej żeliwnej patelni ustawionej na średnim ogniu. Gdy olej zacznie migotać, dodaj piersi z kurczaka. Gotować, aż zbrązowieje na dnie, o cztery minuty, a następnie flip. Zmniejszyć ogień do średniej, i gotować, aż rumiane z drugiej strony, pięć do sześciu minut. Odstawić na talerz. (Uwaga: kurczak może nie być całkowicie ugotowany w środku, ale będziesz gotować go więcej.)
Z patelni jeszcze na średnim ogniu, dodać pokrojoną cebulę. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są rumiane, o dziewięć minut.
Dodać czosnek i pokrojone poblanos. Dobrze wymieszać i gotować, aż bardzo pachnące, około jednej minuty.
Podgrzać do średniej wysokości i dodać zieleninę i bulion. Mieszaj od czasu do czasu i gotuj, aż płyn prawie odparuje, około pięciu minut. Zmniejszyć ogień do średniej, mieszać w crema, i gotować, aż zmniejszy się do sosu bogaty, o pięć minut. Nadal mieszać od czasu do czasu.
Piersi kurczaka pokroić w 1/2 cala kostki, i dodać je w. Dobrze wymieszać i gotować, aż cały kurczak jest całkowicie zrobione, jeden do dwóch minut. Doprawić mieszaninę solą do smaku.
Podawać z ciepłymi tortillami kukurydzianymi.