Kremowy Czekoladowy Malinowy Budyń Letni
Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 590 kalorii, 10g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 76 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin. Mieszanka konfitur malinowych, jajko, maliny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kremowy kokosowy pudding z nasion chia grecki jogurt z puree malinowym, Ciasto Czekoladowo-Malinowe Budyniowe, oraz Malinowy Budyń Czekoladowy Pops dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, ubić 1/4 szklanki mleka z jajkiem; odstawić. W średnim rondlu podgrzej pozostałe mleko, śmietanę i czekoladę na średnim ogniu, mieszając, aż czekolada się rozpuści.
Ubić kubek gorącej mieszanki czekolady do mieszaniny jaj. Powrót to wszystko z powrotem do rondla i nadal gotować, mieszając, tylko do lekko zagęszczony, o 30 sekund (patrz uwaga). Nie doprowadzaj do wrzenia.
Zdjąć z ognia, wymieszać wanilią i ogrzać.
W małej misce rozgnieść 1 szklankę malin widelcem. Wymieszać konfitury do połączenia; odstawić na bok. Za pomocą okrągłego noża o tej samej średnicy co kubek (lub ramekin) planujesz użyć, wyciąć około 24 koła chleba.
Łyżkę ciepłego sosu czekoladowego na dno każdego kubka i umieścić krążek chleba na górze, a następnie łyżeczkę mieszanki malin i 2 łyżki sosu czekoladowego. Kontynuuj układanie chleba, mieszanki malin i sosu czekoladowego, aż kubki zostaną wypełnione, kończąc sosem czekoladowym. Do napełniania kubków można również użyć skrawków chleba.
Schłodzić przez co najmniej 8 godzin, a najlepiej przez noc. Aby służyć, jeść bezpośrednio z kubka, lub uruchomić nóż wzdłuż wnętrza każdego kubka i skręcić na talerzu.
Dekoruj pozostałymi świeżymi malinami i syropem czekoladowym.