Kremowy, cytrynowy, pieprzowo-parmezanowy Dressing na sałacie rzymskiej
Need a sałatka bezglutenowa i przyjazna dla fodmap? Kremowy, cytrynowy, pieprzowo-parmezanowy Dressing na sałacie rzymskiej może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 230 kalorii, 6G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz grubą paprykę, majonez, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 54%. Podobne przepisy to Sałatka Z Kurczaka Z Kremowym Sosem Paprykowym Parmezanem, Sałatka Z Sałaty Rzymskiej Z Sosem Kolendrowym, oraz Sałatka rzymska z sosem anchois i parmezanem.
Instrukcje
Połączyć majonez, skórkę z cytryny (startą żółtą część cytryny) i sok z cytryny. Aby wycisnąć sok z cytryny, podgrzej go w kuchence mikrofalowej przez 10 sekund.
Cytrynę przeciąć na pół. Ściśnij połówki cytryny, trzymając je pionowo nad miseczką dressing, aby nasiona pozostały z połówkami cytryny, a nie w dressingu!
Dodać pieprz do miski opatrunku, zbyt.
Ubij dressing i wlej oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia podczas ubijania. Jeśli wlejesz powolny, stały strumień, 3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia wyleją się w liczbie do liczby sześć. Po połączeniu oleju z kwasem (sokiem z cytryny) i majonezem można zmienić naczynia i wymieszać ser i szczyptę soli łyżką lub gumową szpatułką.
Pokroić sałatę na 2-calowe kawałki.
Umieścić sałatę w salaterce i top z dressingiem, gdy jesteś gotowy do podania obiadu.