Kremowy budyń ryżowy z Brandowanym sosem wiśniowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj kremowego puddingu ryżowego z Brandowanym sosem wiśniowym. Jedna porcja zawiera 328 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 73 centów za porcję. Mieszanka wiśni tartej, śmietana do ubijania, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Brandowany Sos Wiśniowy, Pudding ryżowy z migdałami i sosem wiśniowym, oraz Budyń ryżowy kokosowy z sosem wiśniowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 2-ćwiartkowym podgrzać mleko, ryż, 1/3 szklanki cukru i sól do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować na wolnym ogniu od 40 do 45 minut, często mieszając, aż ryż będzie miękki i mieszanina zgęstnieje.
Niewielką ilość gorącego ryżu wymieszać z jajkami, a następnie ponownie wymieszać jajka w rondlu. Kontynuuj gotowanie na średnim ogniu około 3 minut, stale mieszając, aż do ogrzania. Ostudzić 45 minut, od czasu do czasu mieszając.
W schłodzonej dużej misce do serwowania, ubić śmietanę do bicia i wanilię z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż zgęstnieje. Złożyć w schłodzonej mieszaninie ryżu. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny, aż dobrze schłodzone.
W rondlu 1-quart, wymieszać 1/2 szklanki cukru i skrobi kukurydzianej. Wymieszaj sok pomarańczowy i mrożone wiśnie.
Podgrzewać na średnim ogniu, często mieszając, aż mieszanina zagotuje się i lekko zgęstnieje. Wymieszać z brandy.
Podawać sosem ciepłym lub schłodzonym z budyniem.