Kremowy ajerkoniak cioci Kat
Kremowy ajerkoniak cioci Kat może być właśnie tym napojem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 2,82 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 72 g tłuszczu, oraz w sumie 1036 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jeśli masz bourbon, śmietanę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kremowa czekoladowa Krówka cioci Teen, Kremowy Ajerkoniak, oraz Kremowy Sorgo Ajerkoniak.
Instrukcje
Mleko rozgrzać w dużym rondlu na średnim ogniu. (Nie gotować.)
Ubić jajka i sól na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie gęsta i blada; stopniowo dodawać cukier, dobrze ubijając. Stopniowo mieszaj około jednej czwartej gorącego mleka do mieszaniny jaj; dodaj do pozostałego gorącego mleka, stale mieszając.
Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, 25 do 30 minut lub aż mieszanina mleka zgęstnieje i osiągnie 16
Wymieszać z bourbonem, wanilią i 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej.
Zdjąć z ognia i ostudzić. Przykryć i schłodzić do 2 dni.
Ubijaj śmietanę ze średnią prędkością mikserem elektrycznym, aż do uzyskania miękkich szczytów. Złóż bitą śmietanę do mieszanki mlecznej.
Posypać pozostałą 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej przed podaniem.