Kremowy Ajerkoniak
Kremowy ajerkoniak może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury napoju. Ten przepis służy 10 i kosztuje 76 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 209 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 35 minut. Ten przepis jest lubiany przez 79 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Mieszanka jajek, mleka, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 23%. Podobne przepisy to Kremowy Ajerkoniak, Kremowe Lody Ajerkoniakowe, oraz Kremowy Wakacyjny Ajerkoniak.
Instrukcje
W 2-ćwiartkowym ciężkim rondlu wymieszaj jajka, cukier granulowany i sól, aż dobrze wymieszasz. Stopniowo mieszać w mleku. Gotować na średnim ogniu 10 do 15 minut, stale mieszając, aż mieszanina po prostu pokryje metalową łyżkę; zdjąć z ognia. Wymieszać 1 łyżeczkę wanilii.
Umieść rondel w zimnej wodzie, aż krem ostygnie. (Jeśli krem zsiadły, energicznie ubijać ręcznym trzepakiem do uzyskania gładkości.) Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, ale nie dłużej niż 24 godziny.
Tuż przed podaniem, w schłodzonej średniej misce, ubij śmietanę do ubijania, cukier puder i 1/2 łyżeczki wanilii mikserem elektrycznym na dużej prędkości do sztywności. Delikatnie wymieszać 1 szklankę bitej śmietany, rumu i barwnika spożywczego w kremie.
Wlać mieszaninę kremu do małej miski ponczu. Pozostałą bitą śmietanę wrzucić do masy kremu.
Posypać gałką muszkatołową.
Podawać natychmiast. Przechowywać w lodówce do 2 dni.