Kremowe Śniadanie Polenta
Need a bezglutenowy i wegetariański posiłek poranny? Kremowe śniadanie Polenta może być wybitny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 233 kalorie, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 79 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz dżem z jeżyn, polentę, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Kremowa Polenta śniadaniowa z Asiago, tymiankiem, bekonem i jajkami w koszulce, Śniadanie Polenta, oraz Śniadanie taty Polenta dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 2 1/2 - do 3-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 3 szklanki wody i mleka do wrzenia. Zmniejsz ciepło, aby ciecz ledwo się gotowała.Stale mieszając, wlać polentę cienkim, stałym strumieniem, zatrzymując się od czasu do czasu, aby rozbić wszelkie grudki. Wymieszać z cukrem i solą.
Gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż polenta jest miękka i kremowa do ugryzienia, 20 do 40 minut (jeśli ciepło jest zbyt wysokie, pęcherzyki mogą "wypluć" kulki gorącej polenty z patelni).
Chochla polenta do miski i góry każdej porcji z około 1 łyżka dżemu jeżyny i dollop crme frache.