Kremowe ziemniaki z serem i pomidorami
Kremowe ziemniaki z serem i pomidorami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 373 kalorie, 11g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.55 za porcję. 167 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z prostych przepisów wymaga mielonego kminku, soli, papryki i sera mozzarella. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Kremowy ser Mac 'n' z szynką i pomidorami, Kotlety jagnięce i ziemniaki z oliwkami, pomidorami i serem Feta, oraz Pieczone Pomidory Faszerowane Kremowym Bekonem Makaron Z Serem.
Instrukcje
Ziemniaki gotujemy: ziemniaki szorujemy; nie obieramy.
Umieścić ziemniaki w dużej patelni i przykryć zimną wodą i około 1 1/2 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, lub do miękkości po przekłuciu.
Drenaż. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, pokroić duże ziemniaki na połówki lub w ćwiartki.
Dodać sos: roztopić masło na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać posiekaną cebulę i zieloną cebulę i gotować, aż zwiędną.
Dodaj pomidory i gotuj, często mieszając, przez 5 minut.
Wymieszaj śmietanę, kolendrę, oregano, kminek.
Dodać sól i pieprz do smaku, i doprowadzić do duszenia. Mieszając, powoli dodajemy ser i gotujemy, aż ser się rozpuści.
Podawać: łyżka sosu na ziemniaki służyć.