Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj kremowego Risotto z serem pleśniowym. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 35 porcji z 66 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka grzybów, prosciutto, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Simon and Seafort ' s Maytag Blue Cheese Dressing-mały może pokonać bogaty i kremowy sos z sera pleśniowego, Risotto Jęczmienne Z Serem Pleśniowym I Szpinakiem, oraz Risotto z serem pleśniowym" beat the Blues".
Instrukcje
1
Ugotować i wymieszać prosciutto w 1 łyżeczce. oleju na dużej patelni na średnim ogniu, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prosciutto
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Usunąć prosciutto z patelni z rowkiem łyżką; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać grzyby, cebulę, czosnek, ryż i pozostałe 3 łyżeczki. olej do patelni; mieszać, aż ryż jest równomiernie pokryte olejem. Gotować, aż cebula będzie miękka, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj 1 szklankę bulionu, gotując i stale mieszając, aż bulion zostanie wchłonięty. Powtórz z pozostałym bulionem, dodając bulion 1 szklankę na raz i gotując, aż ryż będzie miękki, ale jędrny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5
Wymieszać z groszkiem, parmezanem i serem pleśniowym; gotować do całkowitego rozpuszczenia serów, często mieszając. Łyżka na talerz. Top z prosciutto; posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Opcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże Zioła
Prosciutto
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.