Kremowe risotto z przegrzebkami i grzybami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj kremowego risotto z przegrzebkami i grzybami. Ta przystawka ma 291 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, pieprz, sok z małży i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Kremowe Risotto Z Grzybami, Parujące Kremowe Risotto Z Grzybami, oraz Risotto Grzybowe Z Kremowymi Porami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podsmażone przegrzebki na maśle na średnim ogniu w rondlu lub piecu holenderskim 3 do 5 minut lub aż gotowane przez.
Wyjmij przegrzebki z patelni i odstaw na bok.
Umieścić szalotki i grzyby na patelni; gotować, stale mieszając, 3 do 5 minut lub do miękkości.
Dodać ryż i mieszać, aż dobrze pokryte i półprzezroczyste, o 1 do 2 minut. Wymieszać w nici szafranu i sok z małży; zmniejszyć ogień, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu. Gotować odkryte, stale mieszając. Gdy ciecz jest prawie wchłonięta, mieszaj w gorącym bulionie, 1 szklankę na raz, często mieszając, aż każdy dodatek zostanie wchłonięty. (Cały proces powinien trwać od 20 do 25 minut.)
Wymieszać z serem śmietankowym i gotować, aż ser się zmiksuje. Wymieszać przegrzebki i gotować na wolnym ogniu, aż do ogrzania. Doprawić solą i pieprzem do smaku.