Kremowe Risotto Z Parmezanem
Kremowe Risotto z parmezanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 509 kalorii, 13g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz koszerną sól, masło, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 37%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Kremowe Risotto z parmezanem i groszkiem, Kremowe dyniowe Risotto z boczkiem i parmezanem, oraz Kremowe cytrynowe Risotto parmezan z groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu, doprowadzić bulion na wolnym ogniu i utrzymać ciepło na małym ogniu. W oddzielnym średnim rondlu roztopić 2 łyżki masła na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając drewnianą łyżką, aż cebula będzie przezroczysta, o 5 protokół.
Dodać ryż i gotować, mieszając, aż będzie dobrze pokryte masłem i zaczyna się przeźroczysty, o 2 protokół.
Dodaj wino i gotuj delikatnie, aż cały płyn zostanie wchłonięty, 3 do 5 minut. Kadzi 1/2 szklanki ciepłego bulionu do mieszanki ryżu i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż bulion zostanie wchłonięty. Powtórzyć, dodając 1/2 szklanki bulionu na raz, aż ryż jest gotowane przez, ale nadal twarde, 20 do 25 minut w sumie.
Dodać pozostałe masło i sól, pieprz, i 1/2 szklanki parmezanu. Mieszać do włączenia. Dostosuj przyprawy z większą ilością soli do smaku.
Podawać natychmiast, polewając dodatkowym parmezanem.