Kremowe Risotto Z Grzybami
Kremowe Risotto z grzybami może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 349 kalorii, 11g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 30 mówi, że trafił w sedno. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka bazylii, borowików, śmietany zupy grzybowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kremowe Risotto Z Grzybami, Risotto Grzybowe Z Kremowymi Porami, oraz Parujące Kremowe Risotto Z Grzybami.
Instrukcje
Umieść suszone grzyby w małej misce i przykryj gorącą wodą; mocz 10 minut.
Wyjąć łyżką szczelinową i delikatnie wycisnąć do sucha ręcznikami papierowymi. Grzyby posiekać i odstawić.
Do miski wrzucić śmietanę z zupy grzybowej i stopniowo mieszać we wrzącej wodzie, aż mieszanina będzie gładka, ale nie cieknąca.
W rondlu na średnim ogniu, doprowadzić bulion do delikatnego gotowania na wolnym ogniu.
Masło i oliwę rozgrzać w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszać cebulę, czosnek i posiekane grzyby; gotować około 3 protokół. Stopniowo mieszaj ryż; gotuj 2 minuty, ciągle mieszając, aby pokryć ryż olejem. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z tymiankiem i bazylią do smaku.
Wlać mieszaninę zupy grzybowej, mieszając do wchłonięcia. Stopniowo dodawać 1/3 wywaru, mieszając aż do wchłonięcia płynu. Nadal mieszać w magazynie stopniowo, 1 filiżankę na raz, pozwalając na wchłonięcie płynu przed dodaniem kolejnej filiżanki. Powinno to potrwać około 20 minut, aby cały wywar został wchłonięty, a ryż staje się al dente (miękki, ale twardy do ugryzienia).