Kremowe Puree Oikos®
Kremowe puree Oikos® to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 96 kalorii, 6G białka, oraz 0g tłuszczu. Sprawdza się jako niedrogi dodatek. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki yukon, szczypiorek, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kremowe Puree Ziemniaczane, Kremowe Puree Ziemniaczane, oraz Kremowe Puree Ziemniaczane.
Instrukcje
Ziemniaki obrać i pokroić w 2-calową kostkę.
Umieść ziemniaki w ciężkim rondlu (wyposażonym w ciasną pokrywkę).
Dodać około 2 cale zimnej wody i posypać koszerną solą i pieprzem.
Przykryć rondel i umieścić na dużym ogniu. Gdy widzisz, że para wydostaje się z pokrywy (nie ma szczytu!) natychmiast zmniejszyć płomień do niskiego i gotować ziemniaki około 20-22 minut lub do przetargu widłowego.
Odcedzić nadmiar wody z ziemniaków i umieścić z powrotem na ciepło do wyschnięcia (30 sekund). Za pomocą masher ziemniaków lub ricer; mash ziemniaki, aż będzie gładka.
Dodać bulion z kurczaka i jogurt i nadal zacieru. Doprawiamy ziemniaki, dodajemy szczypiorek i podajemy z pieczonym mięsem lub kurczakiem. Ziemniaki mogą być utrzymywane w cieple w bardzo niskim piekarniku (275 stopni F.) lub usiane masłem i podgrzane w piekarniku 350 stopni F przez 20-25 minut.