Kremowe Pieczone Przegrzebki Mornay
Kremowe pieczone przegrzebki Mornay może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 451 kalorii, 39g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na 5,68 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, kliny cytrynowe, liście pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Krewetki i przegrzebki Mornay, Przegrzebki Pieczone, oraz Przegrzebki Pieczone Provençale dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż stojak 6 cali od elementu brojlerów i podgrzej brojlery do wysokiej.
Rozgrzać oliwę z oliwek w małej patelni nonstick na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać grzyby. Gotować, mieszając często, aż grzyby są złotobrązowe, ale nie do końca gotowane przez, o 5 protokół.
Przenieść grzyby na mały talerz.
Dodaj masło do teraz-pusta patelnia i stopić na małym ogniu.
Ubić mąkę i gotować do bladego złotego koloru, około jednej minuty.
Dodać mleko w cienkim stałym strumieniu podczas ubijania. Kontynuuj ubijanie patelnią na średnim ogniu, aż mieszanina będzie wystarczająco gruba, aby pokryć tylną część łyżki, a po uruchomieniu palcem w dół tylnej części łyżki, mieszanina pozostaje oddzielona, około 5 minut.
Zdjąć z ognia, dodać piment d ' Espelette lub cayenne, gałkę muszkatołową i 3 łyżki Gruyère i ubijać do połączenia. Odstawić.
Lekko olej dwie małe, ale szerokie naczynia ovensafe.
Wymieszać przegrzebki i grzyby razem, połowę każdego w każdym naczyniu, i doprawić solą i pieprzem.
Rozprowadzić w równej warstwie na każdym naczyniu.
Polać pół sosu Mornay na każdym naczyniu, a top z łyżką lub tak dodatkowych startych Gruyère. Broil aż rumiane i bulgotanie i przegrzebki są gotowane przez, 8 do 10 protokół.
Wyjąć z piekarnika, lekko ostudzić, posypać natką pietruszki i podawać z cytryną.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.