Kremowe linguine z owocami morza
Kremowe Linguine z owocami morza zajmuje około 35 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 33 g białka, 12 g tłuszczu i łącznie 428 kalorii. Za 3,1 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką cebulę, sól, pietruszkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 57% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Seafood Linguine, Seafood Linguine i Linguine with Mixed Seafood.
Instrukcje
Ugotuj linguine zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie w małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą i mleko na gładką masę; odłożyć na bok.
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą podsmaż cebulę i czosnek na oleju, aż będą miękkie. Dodaj krewetki, przegrzebki i wino lub bulion. Gotuj bez przykrycia przez 3-5 minut lub do momentu, aż krewetki zmienią kolor na różowy.
Wymieszaj mieszaninę mleka i dodaj do patelni. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje. Wymieszaj 1/4 szklanki parmezanu, pietruszki, bazylii, soli i pieprzu.
Odcedź linguine; na wierzchu połóż mieszankę owoców morza.
Posypać pozostałym parmezanem.