Kremowe krewetki chipotle z grzybami i dzikim ryżem
Kremowe krewetki chipotle z grzybami i dzikim ryżem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 266 kalorii, 22g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na $2.94 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. 46 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, grzyby, kolendra, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kremowy Rosół Z Dzikim Ryżem, Porami I Grzybami, Kremowe Chipotle krewetki i ryż, oraz Farsz ryżowy z dzikimi grzybami.
Instrukcje
Aby chipotle sos śmietanowy, w blenderze dodać pół na pół, śmietana, puszki chipotle chile, mielony kminek, oregano, mielone ziele angielskie i cayenne. Mieszaj do uzyskania gładkości i lekkości pink.In duża patelnia, na średnim ogniu stopić jedną łyżkę masła.
Dodać grzyby i cebulę, posypać szczyptą soli. Od czasu do czasu mieszając, gotować, aż cebula są przezroczyste i grzyby uwolnione są miękkie i uwolnione niektóre z ich cieczy, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez 30 więcej sekund.
Grzyby, cebulę i czosnek wyjąć z patelni łyżką szczelinową i umieścić w misce.Pozostawiając patelnię na średnim ogniu, dodaj pozostałą łyżkę masła i soku z limonki do patelni.
Dodaj krewetki i gotować przez kilka minut z każdej strony, aż krewetki jest różowy. Wyłącz ogrzewanie.Powrót do patelni grzyby, cebula i czosnek.
Wlać sos śmietanowy chipotle i dodać kolendrę. Dobrze wymieszać, aby połączyć. Smak i dostosować przyprawy, dodając więcej soli do smaku.
Podawać na ciepłym gotowanym dzikim ryżu.