Kremowe Empanadas Kukurydzy: Humitas
Creamy Corn Empanadas: Humitas może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 250 kalorii, 3G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka papryki, olej canolan, kukurydza i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Humitas (Argentyński Pudding Kukurydziany), Słodka Kukurydza Humitas Przepis, oraz Ekwadorski Humitas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać mąkę i gotować, aż będzie gładka i bąbelkowa, o 3 protokół.
Dodawać mleko powoli, stale ubijając. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, stale mieszając, zwracając szczególną uwagę na rogach rondla.
Dodać paprykę i sól i pieprz, do smaku. Wymieszaj kukurydzę i pietruszkę, wróć do gotowanego na wolnym ogniu. Zeskrobać nadzienie do miski i całkowicie ostudzić przed napełnieniem opakowań.
Kształt: zwilżyć brzegi 1 opakowania empanada opuszkami palców zanurzonymi w ciepłej wodzie. Wyśrodkuj obfite 1/3 szklanki nadzienia na opakowaniu. Połącz boki owijki, aby spotkać się nad nadzieniem i uszczypnij boki, aby uszczelnić i utworzyć kształt półksiężyca.
Połóż półksiężyc płasko na powierzchni roboczej. Pracy można sposób wokół krawędzi, przynosząc około 1/2-cala dolnej warstwy ciasta w górę i nad górną warstwą, aby Mini-plisa. Naciśnij, jak idziesz do uszczelnienia plis. Jeśli nie chcesz zadzierać z zaciskaniem, po prostu uszczelnij krawędzie końcówkami palców widelca.
Wlać wystarczająco dużo oleju roślinnego lub rzepakowego do dużej ciężkiej patelni, aby wypełnić około 3/4 cala po bokach.
Ciepło na średnim ogniu, aż końcówka uchwytu drewnianej łyżki zanurzone w oleju daje żywy skwierczeć, o 375 stopni F. ostrożnie wsunąć tyle empanadas do oleju, jak będzie pasować bez tłoku. Gotować, aż ciasto jest lekko rumiane, o 3 protokół. Ostrożnie obróć i powtórz.
Przed podaniem krótko odcedzić na ręcznikach papierowych. Powtórz z pozostałymi empanadas.
Uwaga: aby upiec empanadas, Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Linia blachy do pieczenia z pergaminem, lub użyć nonstick blachy do pieczenia.
Piec, aż empanadas są światło złoty brąz, o 25 protokół. Ostudzić kilka minut przed podaniem.