Kremowe curry z kurczakiem i mango
Creamy chicken & Mango curry to danie główne, które serwuje 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 486 kalorii, 48g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na $3.39 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 91 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz rosół z kurczaka, cebulę, olej słonecznikowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 84%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Mango Habanero skrzydełka z kurczaka z Curry jogurt Mango Dip, Kurczak Z Mango Curry, oraz Kurczak Z Mango Curry.
Instrukcje
Udka kurczaka wymieszać z 1 łyżeczką kurkumy i odrobiną soli.
Rozgrzać olej na dużej patelni lub szerokiej ognioodpornej zapiekance i dobrze brązowo ud po obu stronach.
Dodać posiekaną cebulę i gotować przez 5 minut, aż zmięknie.
Z grubsza wyciąć całe ciało z jednego z mango, skrobając jak najwięcej z kamienia. Włożyć do robota kuchennego z pastą korma, imbirem i ćwiartowaną cebulą. Zmiksować na pastę, następnie przewinąć na patelnię i delikatnie gotować, aż zmięknie.
Wymieszać z pozostałą kurkumą, kminkiem i nasionami cebuli i podgrzać na kilka minut. Odstawić kurczaka na patelnię. Wymieszać z mlekiem kokosowym i bulionem. Doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, następnie przykryć i gotować przez 20 minut.
Odsłoń patelnię i gotuj przez kolejne 25-30 minut, aż kurczak będzie naprawdę miękki, dodając kilka kropli wody, aby zachować SOS.
Pozostałe mango pokroić w plasterki i wymieszać do rozgrzania podczas rozdrabniania kurczaka dwoma widelcami. Doprawić i podawać z kolendrą, z ryżem basmati, chlebem naan, chutney, ogórkiem limonkowym i naszymi dodatkami, jeśli chcesz.