Kremowe Ciasto Pomarańczowe
Kremowe ciasto pomarańczowe może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 469 kalorii. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. mieszanka pasków skórki pomarańczowej, żelatyna, betty Cake mix i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kremowe Ciasto Pomarańczowe, Kremowe Ciasto Pomarańczowe, oraz Kremowe Ciasto Mandarynkowo-Pomarańczowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Spryskaj dno tylko patelni 13x9 cali sprayem do pieczenia z mąką. W małej misce wymieszaj wrzącą wodę i żelatynę, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Lekko ostudzić, około 5 minut.
W dużej misce, ubić ciasto wymieszać, 1/4 szklanki mieszaniny żelatyny, 1/4 szklanki koncentratu soku pomarańczowego, olej, woda i białka z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minuty, skrobanie miski od czasu do czasu.
Wlać na patelnię. Zachowaj pozostałą mieszankę żelatyny i koncentrat soku pomarańczowego.
Piec 25 do 30 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Poke ciepłe ciasto każdy cal z widelcem.
Umieścić 1 łyżkę zarezerwowanej mieszaniny żelatyny w małej misce do mikrofalówki; odstawić. Do pozostałej mieszaniny żelatyny wymieszać pozostałą 1/2 szklanki koncentratu soku pomarańczowego; powoli zalać ciasto. Ciasto całkowicie fajne, około 1 godziny.
W średniej misce, delikatnie wymieszać lukier i ubitą polewą; ciasto mrozu. Kuchenka mikrofalowa 1 łyżka mieszanki żelatyny odkryte na wysokiej 10 sekund do upłynnienia. Używając 1/4 łyżeczki miarki, umieść małe krople mieszaniny żelatyny na lukrze. Łyżką lub wykałaczką zawirować żelatynę w lukier.
Udekoruj każdy kawałek ciasta paskami skórki pomarańczowej. Przechowywać w lodówce.