Kremowa zupa z rzepy z chrupkami serowymi
Kremowa zupa z rzepy z chipsami serowymi może być właśnie zupą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 274 kalorie, 8G białka, oraz 16G tłuszczu. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga szalotki, cebuli, rzepy i wina. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 43%. Podobne przepisy to Kremowa Zupa Z Rzepy, Kremowa Zupa Z Rzepy, oraz Kremowa zupa brokułowa z chipsami Cheddar.
Instrukcje
W dużym rondlu rozgrzać oliwę do połysku.
Dodać cebulę i czosnek i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 6 protokół.
Dodać rzepy i gotować, często mieszając, aż chrupiące-przetargu, o 5 protokół.
Dodać wino i gotować, aż prawie odparuje, o 5 protokół.
Dodać 4 szklanki bulionu z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskie i gotować na wolnym ogniu, aż rzepa są miękkie, o 25 protokół.
Pracując partiami, puree zupę w blenderze lub robocie kuchennym, a następnie przecedzić przez drobne sito. Powrót zupę do czystego rondla, mieszać w szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu przez 5 minut.
Ubijamy w crme frache aż do całkowitego włączenia; w razie potrzeby rozrzedzamy zupę z wywarem. Doprawić solą i pieprzem.
Wrzucić zupę do płytkich miseczek i podawać z chrupkami serowymi.