Kremowa zupa z pieczonego czosnku i kalafiora
Kremowy pieczony czosnek i kalafior zupa może być tylko zupa szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.1 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 251 kalorii. 163 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz dodatkowy olej, wodę, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Spróbuj Kremowa Zupa Z Pieczonego Czosnku Z Kalafiorem I Świeżymi Ziołami, Kremowa Zupa Kalafiorowo-Czosnkowa, oraz Kremowa Zupa Z Pieczonego Kalafiora dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Kalafior pokroić na poszczególne różyczki. Wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek.
Przełożyć na wyłożoną folią blachę do pieczenia.
Posypać lekko solą i pieprzem.
Odetnij wierzch od główki czosnku.
Skropić oliwą z oliwek i owinąć folią.
Umieścić zawinięty czosnek na blasze do pieczenia. Piecz kalafior i czosnek w temperaturze 400 stopni F przez 15-20 minut. Gdy kalafior będzie delikatny i złocisty wyjąć z piekarnika. Czosnek będzie musiał piec w sumie około 25-30 minut. Możesz go usunąć, aby sprawdzić jego postęp w razie potrzeby - powinien pachnieć pachnąco, ale nie surowo, być złoty i delikatny.W międzyczasie rozgrzej masło w żeliwnym piecu holenderskim lub średniej wielkości garnku.
Dodaj cebulę, seler i marchew.
Saute na średnim ogniu przez około 10 minut.
Ubij sól, pieprz, paprykę, tymianek i mąkę i gotuj jeszcze przez 2 minuty.
Dodać wino i wodę, ubijając do połączenia z mieszaniną mąki. Następnie powoli dodawać 2 szklanki bulionu.
Dodać liść laurowy i prażone ząbki czosnku. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Dodać kalafior i dusić dodatkowe 5 protokół.
Usunąć liść laurowy. Pracując partiami, dodaj zupę do blendera lub robota kuchennego i zmiksuj, aż puree i będzie gładka.
Dodać dodatkowy bulion w trakcie lub po wymieszaniu, aby uzyskać pożądaną konsystencję. Po zakończeniu wszystkich partii, wróć do puli. Wymieszać pół na pół i natkę pietruszki. Gotować, aż tylko podgrzane przez. Dostosuj sól i pieprz do smaków.
Podawać natychmiast, posypane boczkiem i mżawka oliwy z oliwek lub truflowej i bok chleba do zanurzenia.