Kremowa Zupa Z Karczochów
Need a zupa bezglutenowa i wegetariańska? Kremowa zupa z karczochów może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,24 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 261 kalorii. Ten przepis z Foodnetwork ma 13 fanów. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, pieprz, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Kremowa Zupa Z Karczochów, Kremowa Zupa Z Karczochów I Szpinaku, oraz Kremowy Karczoch, szpinak i rosół.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej oliwę z oliwek w ciężkim, dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać pory i czosnek i wymieszać.
Dodać ziemniaki i gotować przez 5 minut, często mieszając.
Dodać karczochy, bulion, sól i pieprz i gotować, aż warzywa będą miękkie, około 20 minut.
Za pomocą ręcznego miksera zanurzeniowego lub w blenderze w partiach* puree zupę.
Dodaj 2 łyżki mascarpone i ponownie zmiksuj, aby połączyć. W małej misce wymieszać pozostałe 1/3 szklanki mascarpone, aby zmiękczyć.
Chochlę zupę włożyć do misek. Wierzch każdej z zup dolej łyżką zmiękczonego sera mascarpone i doprawij szczypiorkiem.
Usuń płyn z ognia i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 5 minut.
Przenieś płyn do blendera lub robota kuchennego i napełnij go nie więcej niż do połowy. Jeśli używasz blendera, zwolnij jeden róg pokrywy. Zapobiega to efektowi próżni, który powoduje wybuchy ciepła.
Umieść ręcznik na górze maszyny, pulsuj kilka razy, a następnie przetwarzaj z dużą prędkością, aż będzie gładki.