Kremowa zupa z dyni i soczewicy
Kremowa zupa z dyni i soczewicy może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji zupy. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. Ten przepis służy 4. Jeśli masz crème fraîche, zapakuj tymianek, bulion warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz go zrobić. Ten przepis z BBC Good Food ma 322 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 96%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kremowa Zupa Z Soczewicy, Kremowa Zupa Z Soczewicy, oraz Kremowa Zupa Z Soczewicy Szpinakowej.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni. Podsmażamy cebulę, aż zmięknie i zacznie się złocić. Wymieszaj czosnek, miąższ dyni, soczewicę i tymianek, a następnie wlej gorący wywar. Przyprawić, przykryć i dusić przez 20-25 minut, aż soczewica i warzywa będą miękkie.
W międzyczasie umyj pestki dyni.
Usuń wszelkie wciąż przylegające do nich mięso, a następnie osusz papierem kuchennym.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w patelni nieprzywierającej i smażyć nasiona, aż zaczną skakać i pop. Często mieszaj, ale przykryj patelnię między nimi, aby je w niej utrzymać. Gdy nasiona wyglądają orzechowo i tosty, dodać posypkę soli i szczyptę cukru, i dobrze wymieszać.
Whizz gotowaną mieszaninę dyni z blenderem ręcznym lub w maszynce do gotowania, aż będzie gładka, a następnie dodać crme frache i whizz ponownie. Smak przypraw.
Podawać z łyżką crme frache, kilkoma liśćmi tymianku i rozgrzanymi nasionami.