Kremowa Zupa Pomidorowo-Bazyliowa
Kremowa Zupa pomidorowo-Bazyliowa może być właśnie zupą, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 263 kalorie, 3G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka cebuli, rosół z kurczaka, mielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 297 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kremowa Pomidorowa Zupa Bazyliowa, Kremowa Pomidorowa Zupa Bazyliowa, oraz Kremowa Zupa Bazyliowo-Pomidorowa.
Instrukcje
Masło i oliwę rozgrzać w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszać cebulę i gotować do miękkości.
Wymieszać z pomidorami i posiekaną bazylią. Doprawić solą i pieprzem.
Wlać bulion z kurczaka, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i kontynuować gotowanie 15 minut.
Przelej zupę do blendera (lub użyj zanurzalnego blendera ręcznego) i zmiksuj na gładką masę. Wróć do garnka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i stopniowo wymieszaj z ciężką śmietaną.
Przed podaniem wlać zupę przez sitko.
Każdą porcję udekorować gałązką bazylii.