Kremowa Zupa Pieczona-Cebulowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać kremowy pieczone cebuli zupa spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 76 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka liścia laurowego, sól, czosnek głowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kremowa Zupa Z Pieczarkami I Pieczoną Cebulą, Kremowa Zupa Cebulowa, oraz Kremowa Zupa Cebulowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ćwiartki cebuli na blasze pokrytej natryskiem do gotowania; lekko pokryć ćwiartki cebuli natryskiem do gotowania.
Usuń białą papierową skórę z główki czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków).
Czosnek umieścić na kawałku folii aluminiowej.
Skropić wodą; zawinąć w folię.
Zawinięty czosnek ułożyć na blasze z ćwiartkami cebuli.
Piec przez 1 godzinę lub aż ćwiartki cebuli będą miękkie i lekko rumiane, obracając po 30 minutach. Super.
Cebulę umieścić w dużym rondlu. Rozpakuj czosnek; oddziel goździki i wyciśnij, aby wydobyć miąższ na patelnię. Odrzuć skórki czosnku.
Dodaj szafran (w razie potrzeby), bulion, i liść laurowy do patelni. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu. Wymieszać 3 łyżki sherry, pieprz i sól. Zmniejszyć ciepło; dusić 15 minut. Odrzuć liść laurowy.
Umieść połowę mieszanki cebuli w blenderze lub robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Wlać czystą mieszaninę do dużej miski; powtórzyć procedurę z pozostałą mieszanką cebuli. Powrót mieszankę cebuli na patelnię; gotować na małym ogniu, aż dokładnie ogrzane. Wymieszać 1 łyżkę sherry i sok.
Chochla 1 szklanka zupy do każdej z 4 misek; top każdej porcji z 2 łyżki sera.
W razie potrzeby posypać natką pietruszki.