Kremowa zupa marchewkowa z cebulkami i makiem
Need a zupa bezglutenowa, pierwotna i wegetariańska? Kremowa zupa marchewkowa z szalotki i makiem może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje 60 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 131 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką wodę, mak, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest idealny do Jesień. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Brokuły z sezamem i szalotki, Sałatka z pieczonej Kabochy i ciecierzycy z Tahini, szalotki i czarnym sezamem, oraz Makowiec.
Instrukcje
W dużym garnku roztopić masło w 1 łyżce oliwy z oliwek.
Dodać cebulę, przykryć i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać bulion i wodę wraz z marchewką i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż marchewki będą miękkie, o 30 protokół.
Tymczasem w małym rondlu podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać szalotki i mak i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż szalotki są zmiękczone, o 1 minutę.
Pracując partiami, puree zupę z marchwi w blenderze, aż będzie gładka; przenieść do czystego rondla. Wymieszać śmietanę z mlekiem i dusić na umiarkowanym ogniu, mieszając. Zupę przyprawiamy solą i pieprzem, a chochlę przekładamy do miseczek.
Udekorować szalotki i makiem i podawać.