Kremowa Zupa Kalafiorowo-Czosnkowa
Kremowa zupa Kalafiorowo-czosnkowa wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 94 kalorie. Ten przepis służy 12. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako niedroga zupa dla Jesień. Mieszanka masła, kalafior, odtłuszczone bulion z kurczaka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Kremowa Zupa Kalafiorowo-Czosnkowa, Kremowa zupa z pieczonego czosnku i kalafiora, oraz Kremowa Zupa Z Pieczonego Czosnku Z Kalafiorem I Świeżymi Ziołami.
Instrukcje
Ostrym nożem, wyciąć górę 1/2 cala od czosnku głowy. Czosnek wyłożyć na arkusz folii i posmarować masłem. Narysuj boki folii i uszczypnij razem, aby zamknąć czosnek w luźnej, zamkniętej torebce.
Piec w piekarniku 400, aż czosnek będzie miękki po naciśnięciu, 45 do 50 minut. Rozpakuj i pozostaw do ostygnięcia na tyle, aby obsłużyć.
Tymczasem pokroić głowice kalafiora na 1-calowe różyczki, odrzucając liście i łodygi. W 4-do 5-quart patelni, połączyć kalafior i bulion. Przykryć, doprowadzić do dusić na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i dusić, aż kalafior jest bardzo delikatny po przekłuciu, 12 do 15 protokół.
Wycisnąć ząbki czosnku z papierowych skórek na patelnię z kalafiorem i bulionem; wlać śmietanę. Pracując partiami, przenieść do blendera i wirować, aż będzie gładka. Powrót zupy na patelnię i dodać gałkę muszkatołową i sól i pieprz do smaku.
Ustaw patelnię na średnim ogniu i mieszaj od czasu do czasu, aż będzie gorąca.
Wlać do dużej miski lub turen i posypać szczypiorkiem.